Sałatka z awokado i pomarańczą

Sałatka z awokado i pomarańczą

Sałatka z awokado i pomarańczą

Sałatka z awokado, sałatą rzymską i pomarańczą, skropiona odrobiną soku cytrynowego z dodatkiem octu balsamicznego i oliwy z oliwek to lekkie, orzeźwiające danie z cytrusową nutą.

Sałatka z awokado i pomarańczą

Składniki:

1 awokado
1 pomarańcza
sałata rzymska
1/2 cytryny
niewielka kiść winogron
ocet balsamiczny
oliwa z oliwek
sól i świeżo mielony pieprz

Awokado kroimy na kawałki i układamy na sałacie. Pomarańczę obieramy, dzielimy na małe cząstki i dodajemy do sałatki. Przygotowujemy dressing z soku z cytryny, 1 łyżeczki octu balsamicznego i 2 łyżek oliwy z oliwek. Polewamy sosem sałatkę i dekorujemy połówkami winogron. Całość przyprawiamy szczyptą soli i pieprzu.

Sałatka z awokado i pomarańczą


Autor: Patrycja Bydlińska

Twórczyni lifestylowego i kulinarnego bloga Dailytips.pl. Autorka ponad 1000 artykułów na temat diety, urody i zdrowego stylu użycia. Wielbicielka zwierząt. Współtwórczyni e-magazynu Kakadu. Właścicielka sklepu Talia24.pl z naturalnymi kosmetykami z najdalszych zakątków świata.

TAGI: ,

2 komentarze

Dodaj komentarz