Naleśniki niskokaloryczne
Naleśniki niskokaloryczne – składniki:
- Pięć czubatych łyżek mąki pełnoziarnistej,
- 250 ml mleka 0,5 procentowego,
- kostka twarogu homogenizowanego,
- truskawki, maliny, jagody itp.
Naleśniki niskokaloryczne – sposób przygotowania:
Mąkę przesiej przez sito i wsyp do głębokiego naczynia, dodaj mleko, olej, zmiksuj dokładnie składniki. Na patelni, bez dodatku tłuszczu, smaż cienkie naleśniki. W dalszej kolejności, posmaruj naleśniki twarogiem, dodaj rozdrobnione owoce i zwiń w rulon. Owoce możesz również ułożyć na talerzyku obok naleśników.
fot. avlxyz Attribution-ShareAlike License
Autor: Patrycja Bydlińska
Twórczyni lifestylowego i kulinarnego bloga Dailytips.pl. Autorka ponad 1000 artykułów na temat diety, urody i zdrowego stylu użycia. Wielbicielka zwierząt. Współtwórczyni e-magazynu Kakadu. Właścicielka sklepu Talia24.pl z naturalnymi kosmetykami z najdalszych zakątków świata. Patrycja Bydlińska na google+
- WWW |
- Więcej postów(885)
Dodaj komentarz