Naleśniki niskokaloryczne

Naleśniki niskokaloryczne

Naleśniki niskokaloryczne

Naleśniki niskokaloryczne – składniki:

  • Pięć czubatych łyżek mąki pełnoziarnistej,
  • 250 ml mleka 0,5 procentowego,
  • kostka twarogu homogenizowanego,
  • truskawki, maliny, jagody itp.

Naleśniki niskokaloryczne – sposób przygotowania:

Mąkę przesiej przez sito i wsyp do głębokiego naczynia, dodaj mleko, olej, zmiksuj dokładnie składniki. Na patelni, bez dodatku tłuszczu, smaż cienkie naleśniki. W dalszej kolejności, posmaruj naleśniki twarogiem, dodaj rozdrobnione owoce i zwiń w rulon. Owoce możesz również ułożyć na talerzyku obok naleśników.

fot. avlxyz Attribution-ShareAlike License

Autor: Patrycja Bydlińska

Twórczyni lifestylowego i kulinarnego bloga Dailytips.pl. Autorka ponad 1000 artykułów na temat diety, urody i zdrowego stylu użycia. Wielbicielka zwierząt. Współtwórczyni e-magazynu Kakadu. Właścicielka sklepu Talia24.pl z naturalnymi kosmetykami z najdalszych zakątków świata.

Dodaj komentarz