Miodowe udka z kurczaka z cynamonem na ostro
Chrupiące udka kurczaka w marynacie miodowej z grilla.
Składniki (dla 2 os.):
- 4 udka z kurczaka
- 1 łyżka miodu
- 6 łyżek oliwy z oliwek
- cytryna
- przyprawy: cynamon, curry, pieprz, sól
Przygotowujemy marynatę z 6 łyżek oliwy z oliwek wymieszanej z miodem, sokiem z ½ cytryny i przyprawami. Oczyszczone i osuszone z wody udka smarujemy marynatą i odstawiamy na ½ godziny do lodówki. Następnie pieczemy mięso na rozgrzanym grillu.
Grillowane udka podajemy z zieloną pietruszką, pieczonymi ziemniakami i dużą ilością warzyw i owoców, które podkreślą słodko-ostry smak mięsa np. z grillowaną cukinią, brzoskwiniami i gruszkami oraz sałatą.
Patrycja Bydlińska
Autor: Patrycja Bydlińska
Twórczyni lifestylowego i kulinarnego bloga Dailytips.pl. Autorka ponad 1000 artykułów na temat diety, urody i zdrowego stylu użycia. Wielbicielka zwierząt. Współtwórczyni e-magazynu Kakadu. Właścicielka sklepu Talia24.pl z naturalnymi kosmetykami z najdalszych zakątków świata. Patrycja Bydlińska na google+
- WWW |
- Więcej postów(885)
Dodaj komentarz