Miodowe udka z kurczaka z cynamonem na ostro

Miodowe udka z kurczaka z cynamonem na ostro fot. Patrycja Bydlińska

Miodowe udka z kurczaka z cynamonem na ostro

Chrupiące udka kurczaka w marynacie miodowej z grilla.

Składniki (dla 2 os.):

Przygotowujemy marynatę z 6 łyżek oliwy z oliwek wymieszanej z miodem, sokiem z ½ cytryny i przyprawami. Oczyszczone i osuszone z wody udka smarujemy marynatą i odstawiamy na ½ godziny do lodówki. Następnie pieczemy mięso na rozgrzanym grillu.

Grillowane udka podajemy z zieloną pietruszką, pieczonymi ziemniakami i dużą ilością warzyw i owoców, które podkreślą słodko-ostry smak mięsa  np. z grillowaną cukinią, brzoskwiniami i gruszkami oraz sałatą.

Patrycja Bydlińska


Autor: Patrycja Bydlińska

Twórczyni lifestylowego i kulinarnego bloga Dailytips.pl. Autorka ponad 1000 artykułów na temat diety, urody i zdrowego stylu użycia. Wielbicielka zwierząt. Współtwórczyni e-magazynu Kakadu. Właścicielka sklepu Talia24.pl z naturalnymi kosmetykami z najdalszych zakątków świata.

TAGI:

Dodaj komentarz