Kotlety cebulowe
Kotlety cebulowe – składniki:
- 100 g (1 torebka) ryżu,
- 2 ząbki zmiażdżonego czosnku,
- pięć pokrojonych w drobną kostkę cebul średniej wielkości,
- pół szklanki łuskanych ziaren słonecznika,
- łyżeczka soli,
- mały przecier pomidorowy,
- przyprawa kuchenna, pieprz, majeranek,
- natka posiekanej pietruszki,
- szklanka płatków owsianych,
- bułka tarta.
Kotlety cebulowe – sposób przygotowania:
Ugotowany wcześniej ryż przekładamy do naczynia z dodatkiem pozostałych składników, mieszamy, doprawiamy do smaku. Pozostawiamy masę na 20 minut. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej, wypiekamy w piekarniku w temperaturze 200 stopni C przez około 30 minut.
Autor: Patrycja Bydlińska
Twórczyni lifestylowego i kulinarnego bloga Dailytips.pl. Autorka ponad 1000 artykułów na temat diety, urody i zdrowego stylu użycia. Wielbicielka zwierząt. Współtwórczyni e-magazynu Kakadu. Właścicielka sklepu Talia24.pl z naturalnymi kosmetykami z najdalszych zakątków świata. Patrycja Bydlińska na google+
- WWW |
- Więcej postów(885)
Dodaj komentarz