Kotlety cebulowe

Kotlety cebulowe – składniki

Kotlety cebulowe

Kotlety cebulowe – składniki:

 

  • 100 g (1 torebka) ryżu,
  • 2 ząbki zmiażdżonego czosnku,
  • pięć pokrojonych w drobną kostkę cebul średniej wielkości,
  • pół szklanki łuskanych ziaren słonecznika,
  • łyżeczka soli,
  • mały przecier pomidorowy,
  • przyprawa kuchenna, pieprz, majeranek,
  • natka posiekanej pietruszki,
  • szklanka płatków owsianych,
  • bułka tarta.

 

Kotlety cebulowe – sposób przygotowania:

Ugotowany wcześniej ryż przekładamy do naczynia z dodatkiem pozostałych składników, mieszamy, doprawiamy do smaku. Pozostawiamy masę na 20 minut. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej, wypiekamy w piekarniku w temperaturze 200 stopni C przez około 30 minut.


Autor: Patrycja Bydlińska

Twórczyni lifestylowego i kulinarnego bloga Dailytips.pl. Autorka ponad 1000 artykułów na temat diety, urody i zdrowego stylu użycia. Wielbicielka zwierząt. Współtwórczyni e-magazynu Kakadu. Właścicielka sklepu Talia24.pl z naturalnymi kosmetykami z najdalszych zakątków świata.

Dodaj komentarz