Czekolada na gorąco

Czekolada na gorąco

Czekolada na gorąco

Kubek pysznej, gorącej czekolady o gęstej, kremowej nucie i aromacie cynamonu to sprawdzony sposób na poprawę nastroju w chłodny, zimowy wieczór.

Składniki:

  • tabliczka gorzkiej czekolady
  • 250 ml śmietanki 30%
  • 400 ml mleka
  • laska wanilii
  • cynamon
  • chili

Połamaną na kosteczki czekoladę wsypujemy do garnka. Wlewamy odrobinę mleka i gotujemy na wolnym ogniu, cały czas mieszając, aż czekolada się rozpuści. Kroimy laskę wanilii wzdłuż na pół i dodajemy do gotującej się, rozpuszczonej czekolady. Następnie wlewamy pozostałą część mleka i śmietanki. Całość mieszamy i podgrzewamy. Doprawiamy szczyptą cynamonu oraz chili.


Autor: Patrycja Bydlińska

Twórczyni lifestylowego i kulinarnego bloga Dailytips.pl. Autorka ponad 1000 artykułów na temat diety, urody i zdrowego stylu użycia. Wielbicielka zwierząt. Współtwórczyni e-magazynu Kakadu. Właścicielka sklepu Talia24.pl z naturalnymi kosmetykami z najdalszych zakątków świata.

TAGI:

2 komentarze

Dodaj komentarz