Sałatka z awokado i pomarańczą
Sałatka z awokado, sałatą rzymską i pomarańczą, skropiona odrobiną soku cytrynowego z dodatkiem octu balsamicznego i oliwy z oliwek to lekkie, orzeźwiające danie z cytrusową nutą.
Składniki:
1 awokado
1 pomarańcza
sałata rzymska
1/2 cytryny
niewielka kiść winogron
ocet balsamiczny
oliwa z oliwek
sól i świeżo mielony pieprz
Awokado kroimy na kawałki i układamy na sałacie. Pomarańczę obieramy, dzielimy na małe cząstki i dodajemy do sałatki. Przygotowujemy dressing z soku z cytryny, 1 łyżeczki octu balsamicznego i 2 łyżek oliwy z oliwek. Polewamy sosem sałatkę i dekorujemy połówkami winogron. Całość przyprawiamy szczyptą soli i pieprzu.
Autor: Patrycja Bydlińska
Twórczyni lifestylowego i kulinarnego bloga Dailytips.pl. Autorka ponad 1000 artykułów na temat diety, urody i zdrowego stylu użycia. Wielbicielka zwierząt. Współtwórczyni e-magazynu Kakadu. Właścicielka sklepu Talia24.pl z naturalnymi kosmetykami z najdalszych zakątków świata. Patrycja Bydlińska na google+
- WWW |
- Więcej postów(885)
2 komentarze