Najcenniejsza jest skórka jabłka
Dieta bogata w jabłka chroni serce, wspomaga odchudzanie, zmniejsza ryzyko nowotworów, wpływa korzystnie na wygląd skóry i włosów. Najzdrowsze jabłka to nieobrane jabłka, bowiem najwięcej antyoksydantów o właściwościach przeciwnowotworowych zawiera skórka owoców.
Naukowcy z University of Wisconsin przeprowadzili testy z zastosowaniem ekstraktu ze skórki jabłek Gala. Wyniki doświadczenia wskazują, że zawarte w skórce owocu substancje aktywne hamują wzrost komórek nowotworowych w przypadku raka prostaty i raka piersi, a także przyczyniają się do wzrostu poziomu marpiny – proteiny hamującej wzrost guzów nowotworowych.
Autor: Patrycja Bydlińska
Twórczyni lifestylowego i kulinarnego bloga Dailytips.pl. Autorka ponad 1000 artykułów na temat diety, urody i zdrowego stylu użycia. Wielbicielka zwierząt. Współtwórczyni e-magazynu Kakadu. Właścicielka sklepu Talia24.pl z naturalnymi kosmetykami z najdalszych zakątków świata. Patrycja Bydlińska na google+
- WWW |
- Więcej postów(885)
1 comment