Kurczak z warzywami
Kurczak z warzywami – składniki:
- 0,5 kg piersi kurczaka,
- trzy torebki ryżu,
- dwie marchewki,
- jeden por,
- jeden brokuł,
- jedna czerwona papryka,
- szklanka fasoli czerwonej, konserwowanej,
- szklanka rosołu drobiowego,
- szklanka kiełków sojowych,
- masło,
- szczypta soli, pieprz, cukier, czosnek, sos sojowy i imbir.
Kurczak z warzywami – sposób przygotowania:
Ryż w woreczkach przemywamy wodą i gotujemy. Filety z kurczaka myjemy starannie, osuszamy za pomocą papieru i kroimy na kawałki. Warzywa myjemy i kroimy w paski i krążki (por) – brokuły w różyczki. Kawałki kurczaka smażymy w głębokim naczyniu na maśle, po czym wkładamy do niego rozdrobnione warzywa, fasolę i kiełki soi. Całość zalewamy rosołem i dusimy przez kwadrans, pamiętając o mieszaniu. Kiedy warzywa staną się miękkie, doprawiamy potrawę pieprzem, rozdrobnionym czosnkiem, 3 łyżkami sosu sojowego i imbirem. Podajemy z ugotowanym w między czasie ryżem.
fot. ginnerobot Attribution-ShareAlike License
Autor: Patrycja Bydlińska
Twórczyni lifestylowego i kulinarnego bloga Dailytips.pl. Autorka ponad 1000 artykułów na temat diety, urody i zdrowego stylu użycia. Wielbicielka zwierząt. Współtwórczyni e-magazynu Kakadu. Właścicielka sklepu Talia24.pl z naturalnymi kosmetykami z najdalszych zakątków świata. Patrycja Bydlińska na google+
- WWW |
- Więcej postów(885)
Dodaj komentarz