Kruche ciasteczka

Ciasteczka kruche

Kruche ciasteczka

  • 25 dag mąki
  • 5 dag margaryny
  • 6 dag cukru pudru
  • cukier waniliowy
  • 2 żółtka
  • szczypta soli

Wszystkie składniki posiekać nożem i zagnieść. Włożyć do lodówki na 1 godzinę. Rozwałkować na grubość ok. 0,5 cm i wykroić ciasteczka za pomocą foremek. Piec w temperaturze 180 stopni  ok. 15 minut. Gotowe ciasteczka można polać czekoladową polewą.


Autor: Patrycja Bydlińska

Twórczyni lifestylowego i kulinarnego bloga Dailytips.pl. Autorka ponad 1000 artykułów na temat diety, urody i zdrowego stylu użycia. Wielbicielka zwierząt. Współtwórczyni e-magazynu Kakadu. Właścicielka sklepu Talia24.pl z naturalnymi kosmetykami z najdalszych zakątków świata.

Dodaj komentarz