Kotlety z soi
Kotlety z soi – składniki:
- 3 szklanki ziaren soi,
- 4 łyżki stołowe mąki ziemniaczanej,
- trzy pokrojone w kostkę cebule średniej wielkości,
- 3 ząbki czosnku,
- 5 bułek grahamek,
- łyżeczka soli,
- przyprawa kuchenna, pieprz, bazylia,
- 750 ml gorącej wody,
- bułka tarta.
Kotlety z soi – sposób przygotowania:
Rozpoczynamy od namoczenia na noc ziaren soi. Następnie soję gotujemy w osolonej wodzie przez godzinę. Bułki grahamki namaczamy w gorącej wodzie. Soję mielimy w maszynce do mielenia mięsa, wraz z namoczonymi bułkami i czosnkiem. Składniki przekładamy do naczynia z dodatkiem posiekanej cebuli, mąki, doprawiamy do smaku. Całość mieszamy ze sobą. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej, wypiekamy w piekarniku w temperaturze 200 stopni C przez około 20 minut.
Autor: Patrycja Bydlińska
Twórczyni lifestylowego i kulinarnego bloga Dailytips.pl. Autorka ponad 1000 artykułów na temat diety, urody i zdrowego stylu użycia. Wielbicielka zwierząt. Współtwórczyni e-magazynu Kakadu. Właścicielka sklepu Talia24.pl z naturalnymi kosmetykami z najdalszych zakątków świata. Patrycja Bydlińska na google+
- WWW |
- Więcej postów(885)
Dodaj komentarz