Kotlety z soi

Kotlety z soi – składniki:

Kotlety z soi

Kotlety z soi – składniki:

  • 3 szklanki ziaren soi,
  • 4 łyżki stołowe mąki ziemniaczanej,
  • trzy pokrojone w kostkę cebule średniej wielkości,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 5 bułek grahamek,
  • łyżeczka soli,
  • przyprawa kuchenna, pieprz, bazylia,
  • 750 ml gorącej wody,
  • bułka tarta.

Kotlety z soi – sposób przygotowania:

Rozpoczynamy od namoczenia na noc ziaren soi. Następnie soję gotujemy w osolonej wodzie przez godzinę. Bułki grahamki namaczamy w gorącej wodzie. Soję mielimy w maszynce do mielenia mięsa, wraz z namoczonymi bułkami i czosnkiem. Składniki przekładamy do naczynia z dodatkiem posiekanej cebuli, mąki, doprawiamy do smaku. Całość mieszamy ze sobą. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej, wypiekamy w piekarniku w temperaturze 200 stopni C przez około 20 minut.


Autor: Patrycja Bydlińska

Twórczyni lifestylowego i kulinarnego bloga Dailytips.pl. Autorka ponad 1000 artykułów na temat diety, urody i zdrowego stylu użycia. Wielbicielka zwierząt. Współtwórczyni e-magazynu Kakadu. Właścicielka sklepu Talia24.pl z naturalnymi kosmetykami z najdalszych zakątków świata.

TAGI:

Dodaj komentarz