Kotlety z fasoli

Kotlety z fasoli – składniki:

Kotlety z fasoli

Kotlety z fasoli – składniki:

 

  • 3 szklanki ugotowanej fasoli,
  • 1,5 szklanki płatków owsianych,
  • dwie pokrojone w drobną kostkę cebule średniej wielkości,
  • łyżeczka soli,
  • przyprawa kuchenna, pieprz,
  • 1,5 szklanki wody.

 

Kotlety z fasoli – sposób przygotowania:

Rozpoczynamy od podsmażenia drobno posiekanej cebuli. Ugotowaną wcześniej fasolę  mielimy w maszynce do mielenia, przekładamy do naczynia z dodatkiem wcześniej podsmażonej cebuli, dodajemy płatki owsiane, doprawiamy do smaku. Składniki mieszamy ze sobą. Pozostawiamy masę na 20 minut. Formujemy kotlety, wypiekamy w piekarniku w temperaturze 200 stopni C przez około 20 minut lub smażymy na maśle na patelni.


Autor: Patrycja Bydlińska

Twórczyni lifestylowego i kulinarnego bloga Dailytips.pl. Autorka ponad 1000 artykułów na temat diety, urody i zdrowego stylu użycia. Wielbicielka zwierząt. Współtwórczyni e-magazynu Kakadu. Właścicielka sklepu Talia24.pl z naturalnymi kosmetykami z najdalszych zakątków świata.

Dodaj komentarz