Kotlety z fasoli
Kotlety z fasoli – składniki:
- 3 szklanki ugotowanej fasoli,
- 1,5 szklanki płatków owsianych,
- dwie pokrojone w drobną kostkę cebule średniej wielkości,
- łyżeczka soli,
- przyprawa kuchenna, pieprz,
- 1,5 szklanki wody.
Kotlety z fasoli – sposób przygotowania:
Rozpoczynamy od podsmażenia drobno posiekanej cebuli. Ugotowaną wcześniej fasolę mielimy w maszynce do mielenia, przekładamy do naczynia z dodatkiem wcześniej podsmażonej cebuli, dodajemy płatki owsiane, doprawiamy do smaku. Składniki mieszamy ze sobą. Pozostawiamy masę na 20 minut. Formujemy kotlety, wypiekamy w piekarniku w temperaturze 200 stopni C przez około 20 minut lub smażymy na maśle na patelni.
Autor: Patrycja Bydlińska
Twórczyni lifestylowego i kulinarnego bloga Dailytips.pl. Autorka ponad 1000 artykułów na temat diety, urody i zdrowego stylu użycia. Wielbicielka zwierząt. Współtwórczyni e-magazynu Kakadu. Właścicielka sklepu Talia24.pl z naturalnymi kosmetykami z najdalszych zakątków świata. Patrycja Bydlińska na google+
- WWW |
- Więcej postów(885)
Dodaj komentarz