Koktajl truskawkowy na kefirze

Koktajl truskawkowy

Koktajl truskawkowy na kefirze

Bezchmurne niebo i słoneczna aura natchnęły mnie do przygotowania typowo letniego, orzeźwiającego shake’u truskawkowego. Niestety na razie do dyspozycji mamy tylko mrożone truskawki, których spore zapasy mam zawsze w zamrażarce. Już nie mogę się doczekać, gdy będę mogła popijać kremowe koktajle owocowe na moim słonecznym tarasie. Ja chcę lato!

Składniki (dla 4 osób)

  • 400 g mrożonych truskawek
  • 400g kefiru
  • 5 łyżek miodu
  • 1/2 szklanki soku pomarańczowego
  • garść migdałów
  • 1 łyżeczka nasion chia ( in. nasiona hiszpańskiej szałwii – doskonały dodatek do domowych koktajli, skarbnica kwasów omega-3)

Wszystkie składniki blendujemy w mikserze na gładką masę. Jeśli nie mamy blendera z funkcją kruszenia lodu należny pamiętać o wcześniejszym rozmrożeniu owoców. nasiona chia oraz migdały sa praktycznie niewyczuwalne w napoju. Dodają natomiast wartościowych składników odżywczych koktajlowi. Smacznego!

Jakie są Wasze ulubione koktajle?


Autor: Patrycja Bydlińska

Twórczyni lifestylowego i kulinarnego bloga Dailytips.pl. Autorka ponad 1000 artykułów na temat diety, urody i zdrowego stylu użycia. Wielbicielka zwierząt. Współtwórczyni e-magazynu Kakadu. Właścicielka sklepu Talia24.pl z naturalnymi kosmetykami z najdalszych zakątków świata.

1 comment

Dodaj komentarz