Hiszpańskie czarne oliwki z kozim serem
Oliwki to królowe przekąsek. Pojawiają się wszędzie tam, gdzie panuje dobry nastrój i wyśmienita zabawa. Nie może ich zatem zabraknąć podczas letnich wieczorów spędzonych w gronie przyjaciół, np.: przed telewizorem, w czasie oglądania zdjęć z wakacji, czy grillowania w ogrodzie.
Składniki:
- 150 g hiszpańskich czarnych oliwek
- 100 g koziego sera
- 50g marynowanej pieczonej czerwonej papryki
(można użyć też zwykłej papryki marynowanej) - Orzechy włoskie
- Kminek
- Oliwa z oliwek
- Natka pietruszki do dekoracji
Opis:
Paprykę odsącz z zalewy a następnie pokrój w kostkę. Na kawałki podziel także kozi ser. Dodaj hiszpańskie czarne oliwki i orzechy włoskie. Całość posyp kminkiem i polej odrobiną oliwy z oliwek. Wszystkie składniki wymieszaj. Przekąskę można udekorować natką pietruszki.
Więcej informacji na temat hiszpańskich oliwek znajdziesz na www.hiszpanskieoliwki.pl
Autor: Patrycja Bydlińska
Twórczyni lifestylowego i kulinarnego bloga Dailytips.pl. Autorka ponad 1000 artykułów na temat diety, urody i zdrowego stylu użycia. Wielbicielka zwierząt. Współtwórczyni e-magazynu Kakadu. Właścicielka sklepu Talia24.pl z naturalnymi kosmetykami z najdalszych zakątków świata. Patrycja Bydlińska na google+
- WWW |
- Więcej postów(885)
Dodaj komentarz