Hiszpańskie czarne oliwki z kozim serem

Hiszpańskie czarne oliwki z kozim serem

Hiszpańskie czarne oliwki z kozim serem

Oliwki to królowe przekąsek. Pojawiają się wszędzie tam, gdzie panuje dobry nastrój i wyśmienita zabawa. Nie może ich zatem zabraknąć podczas letnich wieczorów spędzonych w gronie przyjaciół, np.: przed telewizorem, w czasie oglądania zdjęć z wakacji, czy grillowania w ogrodzie.

Składniki:

  • 150 g hiszpańskich czarnych oliwek
  • 100 g koziego sera
  • 50g  marynowanej pieczonej czerwonej papryki
    (można użyć też zwykłej papryki marynowanej)
  • Orzechy włoskie
  • Kminek
  • Oliwa z oliwek
  • Natka pietruszki do dekoracji

Opis:
Paprykę odsącz z zalewy a następnie pokrój w kostkę. Na kawałki podziel także kozi ser. Dodaj hiszpańskie czarne oliwki i orzechy włoskie. Całość posyp kminkiem i polej odrobiną oliwy z oliwek. Wszystkie składniki wymieszaj. Przekąskę można udekorować natką pietruszki.

Więcej informacji na temat hiszpańskich oliwek znajdziesz na www.hiszpanskieoliwki.pl


Autor: Patrycja Bydlińska

Twórczyni lifestylowego i kulinarnego bloga Dailytips.pl. Autorka ponad 1000 artykułów na temat diety, urody i zdrowego stylu użycia. Wielbicielka zwierząt. Współtwórczyni e-magazynu Kakadu. Właścicielka sklepu Talia24.pl z naturalnymi kosmetykami z najdalszych zakątków świata.

TAGI:

Dodaj komentarz