Fasola w sosie pomidorowym
Fasola w sosie pomidorowym – składniki:
- pęto kiełbasy,
- puszka fasolki,
- puszka kukurydzy,
- dwie cebule,
- dwa pomidory,
- przecier pomidorowy,
- torebka oliwek drylowanych,
- dwa ząbki czosnku,
- majeranek, sól, pieprz, oliwa z oliwek.
Fasola w sosie pomidorowym – sposób przygotowania:
Cebulę kroimy na drobne kostki, dusimy na złoto na patelni z dodatkiem zmiażdżonego czosnku. Do cebuli i czosnku dodajemy pokrojone w plasterki pęto kiełbasy oraz sparzone i rozdrobnione pomidory. Całość dusimy. Następnie odcedzamy puszki fasoli i kukurydzy i dodajemy do pozostałych składników. Gotujemy 10 minut ciągle mieszając, po czym dodajemy dwie łyżki stołowe przecieru pomidorowego, odsączone oliwki, dodajemy szczyptę soli, pieprz oraz łyżeczkę majeranku. Dusimy całość przez około 5 minut. Podajemy z pieczywem lub grzankami.
fot. Ewan-M Attribution-ShareAlike License
Autor: Patrycja Bydlińska
Twórczyni lifestylowego i kulinarnego bloga Dailytips.pl. Autorka ponad 1000 artykułów na temat diety, urody i zdrowego stylu użycia. Wielbicielka zwierząt. Współtwórczyni e-magazynu Kakadu. Właścicielka sklepu Talia24.pl z naturalnymi kosmetykami z najdalszych zakątków świata. Patrycja Bydlińska na google+
- WWW |
- Więcej postów(885)
Dodaj komentarz