Fasola w sosie pomidorowym

Fasola w sosie pomidorowym

Fasola w sosie pomidorowym

Fasola w sosie pomidorowym – składniki:

  • pęto kiełbasy,
  • puszka fasolki,
  • puszka kukurydzy,
  • dwie cebule,
  • dwa pomidory,
  • przecier pomidorowy,
  • torebka oliwek drylowanych,
  • dwa ząbki czosnku,
  • majeranek, sól, pieprz, oliwa z oliwek.

Fasola w sosie pomidorowym – sposób przygotowania:

Cebulę kroimy na drobne kostki, dusimy na złoto na patelni z dodatkiem zmiażdżonego czosnku. Do cebuli i czosnku dodajemy pokrojone w plasterki pęto kiełbasy oraz sparzone i rozdrobnione pomidory. Całość dusimy. Następnie odcedzamy puszki fasoli i kukurydzy i dodajemy do pozostałych składników. Gotujemy 10 minut ciągle mieszając, po czym dodajemy dwie łyżki stołowe przecieru pomidorowego, odsączone oliwki, dodajemy szczyptę soli, pieprz oraz łyżeczkę majeranku. Dusimy całość przez około 5 minut. Podajemy z pieczywem lub grzankami.

fot. Ewan-M Attribution-ShareAlike License

Autor: Patrycja Bydlińska

Twórczyni lifestylowego i kulinarnego bloga Dailytips.pl. Autorka ponad 1000 artykułów na temat diety, urody i zdrowego stylu użycia. Wielbicielka zwierząt. Współtwórczyni e-magazynu Kakadu. Właścicielka sklepu Talia24.pl z naturalnymi kosmetykami z najdalszych zakątków świata.

Dodaj komentarz