Czekolada na gorąco
Kubek pysznej, gorącej czekolady o gęstej, kremowej nucie i aromacie cynamonu to sprawdzony sposób na poprawę nastroju w chłodny, zimowy wieczór.
Składniki:
- tabliczka gorzkiej czekolady
- 250 ml śmietanki 30%
- 400 ml mleka
- laska wanilii
- cynamon
- chili
Połamaną na kosteczki czekoladę wsypujemy do garnka. Wlewamy odrobinę mleka i gotujemy na wolnym ogniu, cały czas mieszając, aż czekolada się rozpuści. Kroimy laskę wanilii wzdłuż na pół i dodajemy do gotującej się, rozpuszczonej czekolady. Następnie wlewamy pozostałą część mleka i śmietanki. Całość mieszamy i podgrzewamy. Doprawiamy szczyptą cynamonu oraz chili.
Autor: Patrycja Bydlińska
Twórczyni lifestylowego i kulinarnego bloga Dailytips.pl. Autorka ponad 1000 artykułów na temat diety, urody i zdrowego stylu użycia. Wielbicielka zwierząt. Współtwórczyni e-magazynu Kakadu. Właścicielka sklepu Talia24.pl z naturalnymi kosmetykami z najdalszych zakątków świata. Patrycja Bydlińska na google+
- WWW |
- Więcej postów(885)
2 komentarze