Ciasto jabłkowo-owsiane

Ciasto jabłkowo-owsiane

Ciasto jabłkowo-owsiane

Bogaty w błonnik przysmak jest doskonałym pomysłem na śniadanie a także na deser.

 

Ciasto jabłkowo-owsiane – składniki:

 

  • 1 szklanka płatków owsianych
  • ¾ szklanki mąki razowej
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ szklanki miodu
  • ¼ szklanki masła
  • 6 jabłek pokrojonych na małe plasterki
  • ¼ szklanki rozdrobnionych orzechów włoskich (ewentualnie wiórków kokosowych)

 

Ciasto jabłkowo-owsiane – sposób przygotowania:

Płatki owsiane, mąkę razowa i sól mieszamy razem w misce. Dodajemy miód oraz masło. Całość mieszamy, aż do uzyskania gęstej masy.

Blachę do pieczenia smarujemy masłem i wykładamy jabłkami i orzechami. Całość zalewamy owsianą masą.

Ciasto pieczemy w piekarniku w temperaturze 200 stopni C przez 45-60 minut.

Zdj.flickr.com Attribution License

Autor: Patrycja Bydlińska

Twórczyni lifestylowego i kulinarnego bloga Dailytips.pl. Autorka ponad 1000 artykułów na temat diety, urody i zdrowego stylu użycia. Wielbicielka zwierząt. Współtwórczyni e-magazynu Kakadu. Właścicielka sklepu Talia24.pl z naturalnymi kosmetykami z najdalszych zakątków świata.

Dodaj komentarz