Ciasto jabłkowo-owsiane
Bogaty w błonnik przysmak jest doskonałym pomysłem na śniadanie a także na deser.
Ciasto jabłkowo-owsiane – składniki:
- 1 szklanka płatków owsianych
- ¾ szklanki mąki razowej
- ½ łyżeczki soli
- ¼ szklanki miodu
- ¼ szklanki masła
- 6 jabłek pokrojonych na małe plasterki
- ¼ szklanki rozdrobnionych orzechów włoskich (ewentualnie wiórków kokosowych)
Ciasto jabłkowo-owsiane – sposób przygotowania:
Płatki owsiane, mąkę razowa i sól mieszamy razem w misce. Dodajemy miód oraz masło. Całość mieszamy, aż do uzyskania gęstej masy.
Blachę do pieczenia smarujemy masłem i wykładamy jabłkami i orzechami. Całość zalewamy owsianą masą.
Ciasto pieczemy w piekarniku w temperaturze 200 stopni C przez 45-60 minut.
Zdj.flickr.com Attribution License
Autor: Patrycja Bydlińska
Twórczyni lifestylowego i kulinarnego bloga Dailytips.pl. Autorka ponad 1000 artykułów na temat diety, urody i zdrowego stylu użycia. Wielbicielka zwierząt. Współtwórczyni e-magazynu Kakadu. Właścicielka sklepu Talia24.pl z naturalnymi kosmetykami z najdalszych zakątków świata. Patrycja Bydlińska na google+
- WWW |
- Więcej postów(885)
Dodaj komentarz